Search
Close this search box.

Käyttöohjeet Canvan mallipohjiin

Maksuttoman Canva-tilin avulla pääset muokkaamaan mallipohjista omiin tarpeisiisi sopivan. Vaihtamalla värit, kuvat, fontit ja tekstit, saat lopputuloksesta oman näköisen ja yhtenäinen ilme säilyy.

Valitsimme Canvan, koska se on helppokäyttöinen työkalu markkinointimateriaalien tekemiseen ja sillä saa ammattimaisen lopputuloksen nopeasti. Tarvitset vain mobiililaitteen tai tietokoneen, nettiyhteyden ja ilmaisen Canva-tilin. Jos sinulla ei ole vielä Canva-tiliä. Pääset luomaan sen tästä: Luo maksuton Canva-tili.

Näin avaat mallipohjan Canvassa

Kun olet ostanut meiltä tuotteen, saat sähköpostiisi PDF-tiedoston, jossa on linkit Canva-mallipohjiin.

Linkit vievät sinut Canva-verkkosivustolle, jossa sinua pyydetään luomaan tili tai kirjautumaan sisään. Kun olet kirjautunut sisään Canvaan, napsauta “Käytä mallipohjaa” -linkkiä aloittaaksesi malliemme käytön.

Näin löydät avatun mallipohjan Canvasta

Löydät ostamasi mallipohjat helposti kirjautumalla sisään Canvaan ja napsauttamalla Projektit -linkkiä.

Näin muokkaat mallipohjaa Canvassa

Avaa mallipohja muokkausnäkymään, jotta voit vaihtaa tekstit, kuvat, värit ja fontit. Kun olet avannut mallin, voit muokata sitä klikkaamalla (tai painamalla) mitä tahansa näkyvää elementtiä. Elementin napsauttaminen avaa valikon, jossa voit elementistä riippuen muuttaa sen kokoa, kiertää tai muuttaa sen väriä mieleiseksesi.

Näin lataat valmiin tuotoksen Canvasta

Yläreunasta oikealta löydät latauslinkin, joka avaa säätövalikon. -> Jakaminen -> Lataa:

Säätövalikossa muutat muotoa (suositeltu muoto sosiaaliseen mediaan on .JPG) ja voit pakata kuvan pienempään kokoon (kätevä verkossa). Valitse sitten sivut, jotka haluat ladata, ja paina Lataa-painiketta.

Huom! Jos tulostat tai painatat esitteitä käytä silloin muotoa: “PDF -tulostus” muista tulostaa testiversio ennen painatusta, jotta näet onko esitteessä korjattavaa. Jos laitat esitteen nettisivuille käytä silloin muotoa: “PDF-standardi”.

Näin kopioit Canva pohjan

Kun teet muutoksia malliin, on hyvä idea olla varmuuskopio. Voit kopioida mallin klikkaamalla mallissa olevaa •••-kuvaketta ja valitsemalla Laadi kopio -vaihtoehdon.

Kopiosi nimetään alkuperäisen mukaan, ja löydät sen, kun olet päivittänyt sivun. Näin säilytät alkuperäisen mallipohjan varmuuskopiona.

Näin nopeutat työtäsi järjestelemällä Canvan mallit

 

On myös tärkeää olla järjestelmällinen; kun malleja on satoja, on hyvä idea luoda kansioita, jotka auttavat sinua pysymään perillä suunnitelmistasi.

Kansion luominen Canvassa:

Napsauta etusivun sivupalkissa Kaikki kansiosi -linkkiä
Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Luo uusi kansio -painiketta
Nimeä se ja olet valmis lähtemään

Sisällön siirtäminen kansioon:

Siirry kohtaan “Kaikki mallisi”
Vie osoitin mallin päälle ja klikkaa •••-kuvaketta
Valitse Siirrä kansioon ja valitse juuri luomasi kansio

Oppaan sisältö:

Nauti markkinointimateriaalien muokkaamisesta!